Tramitació d’autorització de residència i treball per compte propi

L’autorització de residència i treball per compte propi ve anunciada en l’article 37 de la Llei d’Estrangeria.

Per a la realització d’activitats econòmiques per compte propi caldrà provar el compliment de tots els requisits que la normativa exigeix ​​als nacionals per a l’obertura i funcionament de l’activitat projectada, així com els relatius a la suficiència de la inversió i la potencial creació d’ ocupació, entre d’altres.

L’autorització inicial de residència i treball per compte propi es limita a un àmbit geogràfic no superior al d’una comunitat autònoma i un sector d’activitat.

El procediment establert en el Reglament es refereix als estrangers que es troben fora d’Espanya, per això, la sol·licitud es realitza al consolat espanyol del país d’origen.

No obstant això, també es pot accedir a aquesta autorització des d’Espanya.

El procediment de la sol·licitud des de l’exterior distingeix tres passos:

1.- Presentació de sol·licitud de permís de residència i treball per compte propi en el consolat espanyol al país d’origen.

Aquí cal tenir en compte que la inversió és suficient per a l’inici del negoci i el manteniment del seu sol·licitant. A més s’hauran d’aconseguir els permisos del negoci per a iniciar l’activitat.

El requisit de suficiència de la inversió i potencial creació d’ocupació hauran de ser acreditats per un economista o expert en inversions que realitzarà un pla de negoci o projecte d’activitat per a justificar la viabilitat de la inversió i del negoci, amb previsions a 3 o 5 anys .

Un cop presentada la sol·licitud d’autorització de residència i treball per compte propi amb tots els requisits legals i si aquesta és concedida, passarem al pas segon.

2.- Petició de visat. Un cop notificada la concessió de la sol·licitud, l’interessat sol·licitarà un visat de treball per compte propi en el termini d’un mes des de la notificació de la concessió.

El consolat de resoldre la sol·licitud i expedir, si escau, el visat de residència i treball en el termini d’un mes.

3.- Entrada a Espanya. L’estranger té tres mesos d’entrada a Espanya des que se li concedeix el visat. A partir de l’entrada, l’interessat haurà de realitzar la seva afiliació a la seguretat social i donar-se d’alta en el RETA.

A Laboristo us aconsellem tant a les empreses com als treballadors l’assessorament d’un expert en estrangeria que us guiï en les vostres sol·licituds.

Necessita ajuda sobre aquesta àrea?

Ompli el següent formulari i ens posarem en contacte amb la major brevetat possible.